Boka din influensavaccination

Vaccinationerna mot influensa är över för denna säsong. Influensavaccination 2022 börjar under hösten, håll utkik för mer information.

Bokning:


I Stockholm kan alla över 65 år samt personer i riskgrupp vaccinera sig mot influensa utan kostnad mellan 9 november och 28 februari – boka din tid redan nu.

Är du inte i riskgrupp kan du givetvis också vaccinera dig (pris 320 kr).

BOKA TID MED BANK ID

Det går givetvis även bra att ringa oss för tidsbokning.

Riskgrupper för influensa

De som kostnadsfritt kan vaccinera sig mot influensa från och med 9 november är bland andra:

  • Alla som är 65 år eller äldre
  • Gravida (i vecka 16 eller senare)
  • Du som har en hjärtsjukdom
  • Du som har en lungsjukdom såsom astma eller KOL
  • Du som har diabetes av typ 1 eller typ 2
  • Du som har andra typer av hälsoproblem, läs mer på 1177.

Vaccin mot influensa behöver tas varje år då det skyddar specifikt mot årets variant av influensaviruset.

Du kan ställa frågor kring influensavaccination och vilka som tillhör riskgrupperna genom att kontakta oss via telefon eller genom att chatta direkt med oss på Sibyllekliniken via vår digitala klinik (inloggning med Bank ID).

Boka privat vaccination mot influensa

Den som är under 65 år och inte tillhör en riskgrupp kan vaccinera sig mot influensan privat. Det innebär att du själv betalar 320 kr för att få årets influensavaccin.

Du bokar enkelt tid via vår Digiklinik – logga in med Bank ID och välj ”Tidsbokning”, därefter ”Boka tid”, och sedan ”Vaccination Influensa”. Givetvis kan du också ringa oss och boka tid via telefon.

Välkommen!

BOKA TID MED BANK ID

Mer från Sibyllekliniken:

Lista dig hos oss

Övriga vaccinationer

 

Bild: AbrahamWarlock Wikimedia, Creative Commons BY 3.0

Dina ärenden i mobil eller dator

DIGIKLINIKEN
  • Enkel inloggning med Bank-ID
  • Boka tid för influensavaccination eller andra vaccinationer
  • Chatta direkt med kunnig personal från Sibylleklinikens vårdcentral Östermalm

Om säsongsinfluensan 2021

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste uttalande i slutet av december 2021 är årets säsongsinfluensa igång men ännu på en låg nivå, och till och med något lägre än tidigare år. Det är dock för tidigt att dra några stora slutsatser om kommande spridning. Statistik för sökningar kring symptom på influensa från 1177 visar att trenden hittills ser ut att vara liknande den från förra året.

Rekommendationen från myndigheten är en prioritering av vaccination mot säsongsinfluensan. Den allmänna vaccinationen av riskgrupper mot influensa började den 9 november.

Du kan löpande följa utvecklingen av säsongsinfluensan hos Folkhälsomyndigheten via deras veckorapporter om säsongsinfluensan 2021 (extern länk).

Våra influensavaccin mot 2021 års säsongsinfluensa

Oavsett om du som vaccinerar dig är i riskgrupp eller över 65 år, och därmed får regionens kostnadsfria vaccination, eller om du själv betalar för privat vaccination (320 kr) så får du ett vaccin som skyddar mot årets specifika influensavariant.

Vaccinationerna bygger på 2021 års säsongsinfluensa.

Klicka nedan för att boka din tid (du registrerar/loggar enkelt in med Bank ID) för vaccination mot influensan – välkommen!

BOKA TID

Årets variant av influensaviruset sträcker sig även in i 2022, vi informerar löpande om något förändras kring situationen för influensavaccin 2022.

Influensavaccination i Stockholm

Vi vaccinerar på vår klinik på Karlavägen 56 mitt i Stockholm. Närmaste tunnelbana är Stadion, och det är gångavstånd från såväl Karlaplan som Stureplan.

Du som bor i Stockholm och vill vaccinera dig mot influensan är välkommen oavsett om du är listad på vår vårdcentral eller inte. Observera dock att du måste boka en tid i förväg för att kunna vaccinera dig. Just nu finns det gott om vaccinationstider lediga. Logga in med Bank ID för att boka tid.