Kontakta oss

Behöver du boka tid eller få rådgivning? Vi hjälper dig via våra kunniga sköterskor på telefon eller online. Du kan också besöka vår digitala klinik och få hjälp av läkare direkt.

Boka tid

Du som loggat in tidigare kanske märker att vi nu ser lite annorlunda ut i vår digitala klinik – vi är nu en del av Meliva, en svensk vårdgrupp. I övrigt är vårt erbjudande detsamma – god vård med hög tillgänglighet.

Telefon

Telefontider

Måndag – Fredag
8.00 – 12.00 och 13.00 – 17.00

digiklinik

öppettider

Måndag – Fredag
9.00  – 17.00

E-post

Bokningar eller medicinska frågor hanteras ej via e-post (maila inga personuppgifter).

LISTA DIG

Att lista dig hos oss betyder att Sibyllekliniken blir din primära vårdcentral. DU kan lista både dig själv och din familj. Listning sker via 1177.se – logga in här med Bank ID, eller läs mer om att lista dig på vårdcentral.

Öppettider

Reception

Måndag – Fredag
8.00 – 17.00

OBS! Drop-In husläkarmottagning Tillfälligt stängd p.g.a covid-19. vänligen kontakta oss för tidsbokning.

När husläkarmottagningen har stängt och du inte kan vänta ber vi dig kontakta 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177 för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Besök oss

Besöksadress

Karlavägen 56
114 49 Stockholm

Vår vårdcentral ligger centralt på Östermalm, i hörnet Karlavägen / Sibyllegatan. Närmaste T-bana är Stadion eller Östermalmstorg (röd linje). Välkommen!

Drop-in husläkarmottagning

OBS! P.g.a Covid-19 har vi för tillfället ingen Drop-In mottagning på husläkarmottagningen utan tidsbokning gäller.

På Drop-In mottagningen kan du söka vård för öron-/ögon-hals-infektioner/inflammationer, luftvägsinfektion, urinvägsinfektion samt akuta allergibesvär. Vid hög belastning kan väntetid förekomma på Drop-In mottagningen.

Måndag – Fredag 8.30 – 9.45

Blodtryckskontroll

Alla som är listade eller som listar sig på vår husläkarmottagning kan komma på drop-in för blodtryckskontroll.

Tisdag – Torsdag 14.00 – 14.30

När husläkarmottagningen har stängt och du inte kan vänta ber vi dig kontakta 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177 för rådgivning och hänvisning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Lista dig hos oss

Du och din familj är välkommen att lista dig/er på Sibyllekliniken Östermalms husläkarmottagning / vårdcentral.

Listning kan ske på följande sätt:

  1. Lista dig direkt online genom att logga in på 1177.se, bocka i godkännanderutan och klicka på ”Byt mottagning”.
  2. Fyll i och lämna in  listningsformulär till oss. Se nedan länkar för formulär.
    Formulär för barn (PDF)
    Formulär för vuxen (PDF)
  3. Besök oss direkt på vår vårdcentral på Karlavägen 56, 114 49 Stockholm och lista dig direkt.

Välj vårdcentral på 1177

Privata tjänster

Vaccinationer

Sibyllekliniken Östermalm erbjuder en komplett vaccinationsmottagning med bland annat TBE-fästingvaccin, resevaccin och vaccin inom grundskyddet. Välkommen till oss för rådgivning!

Läs mer om våra vaccinationer

Läs mer om vaccin på www.vaccin.se och www.fasting.nu.

Hälsokontroller

På Sibyllekliniken Östermalm har du möjlighet att boka tid för en förebyggande hälsokontroll där du träffar en sjuksköterska och läkare för provtagning, tester och genomgång av dina resultat. Under hösten och vintern erbjuder vi influensavaccination.

Vi diskuterar dina behov och hjälper dig att förbättra din hälsa.

Läs mer om våra hälsokontroller

Företagshälsovård

På Sibyllekliniken Östermalm kan vi hjälpa dig och ditt företag att arbeta förebyggande med personalens hälsa för ett bättre välmående och minskad sjukfrånvaro på arbetsplatsen. Vi har möjligheter att anpassa vårt erbjudande efter era behov.

Läs mer om vår företagshälsovård

Husläkarmottagning

Husläkare

Vi erbjuder både tidsbokade läkartider, akuttider och drop-in för att hjälpa våra patienter med akuta och icke-akuta åkommor. Våra husläkare undersöker och behandlar och ger vid behov remiss till en specialistklinik.

Akuta och planerade tider bokar du genom att ringa våra sjuksköterskor eller via 1177.se.

Som husläkarpatient har du också tillgång till klinikens övriga specialistläkare.

Undersköterska

Våra undersköterskor hjälper dig med att kontrollera blodtrycket, ta bort stygn/agraffer samt lättare omläggningar. Vi rekommenderar att du bokar tid genom att ringa oss.

Kurator

Till mottagningen kan du komma för att i avgränsad samtalsbehandling få hjälp avseende exempelvis krishantering, stressrelaterade problem, nedstämdhet eller ångestsymptom.

Digital klinik

Genom att logga in i vår digitala klinik kan du få hjälp av sjuksköterska och läkare online genom chatt och videobesök. Vi hjälper dig också med tidsbokning och receptförnyelse. Se det som din digitala vårdcentral.

Distriktsköterska/mottagningssköterska

Vi hjälper dig med bl.a. sårvård, injektioner, hudutslag, vaccinationer, ger dig råd och vård vid diabetes, gör blodtryckskontroller, utför hälsosamtal och skriver ut olika hjälpmedel. Vi erbjuder även stöd och behandling av övervikt, rökning och alkoholbesvär.

Hemsjukvård

Hemsjukvården hjälper listade patienter som av hälsoskäl inte kan komma till mottagningen. En distriktssköterska hjälper dig med såromläggningar, injektioner, dosettdelning, provtagning, hemsjukvårdsbidrag samt förskrivning av hjälpmedel m.m. Hembesök görs av både distriktssköterska och husläkare. Inskrivning sker efter bedömning av läkare.

Vi erbjuder hemsjukvård i samarbete med Sjöströms Hemservice AB.

Vår husläkarmottagning arbetar på uppdrag av Region Stockholm.

På uppdrag av Region Stockholm


Avgifter för Husläkarmottagning

Avgift
Besök hos läkare 250kr
Besök hos sjuksköterska 250kr
Blodtryckskontroll 100kr

Frikort gäller.

Barn och unga mellan 0 och 17 år och patienter över 85 år betalar ingen avgift.

Om du inte kan komma till ett planerat besök krävs avbokning senast 24 timmar före den bokade tiden. Annars utgår avgift för uteblivet besök.

Om Sibyllekliniken

Sibyllekliniken är en vårdcentral och husläkarmottagning som har varit verksam i flera decennier på Östermalm. Tidigare låg vår vårdcentral på Sibyllegatan, därav namnet ”Sibyllekliniken”.

Idag är vår adress Karlavägen 56, som ligger på hörnet Karlavägen/Sibyllegatan.